Maatschappelijk werk

Iedereen heeft weleens een probleem. Bijvoorbeeld op het werk, met familie of door iets wat is gebeurd. Lukt het niet om het probleem op te lossen? Zoek dan een maatschappelijk werker bij u in de buurt. Een maatschappelijk werker wordt ook wel sociaal werker genoemd.

Soort problemen

U kunt met problemen en vragen terecht bij een maatschappelijk werker. Denk bijvoorbeeld eens aan:

  • problemen met uw partner, kinderen, ouders of buren
  • hulp na een scheiding, het overlijden van iemand die u dierbaar is of na ontslag
  • problemen door seksueel geweld, zoals een verkrachting of aanranding
  • problemen op school, bijvoorbeeld door pesten
  • hulp als u eenzaam bent
  • vragen over regelingen, uitkeringen of geldzaken

Maatschappelijk werker

Een maatschappelijk werker - of sociaal werker - helpt u als dat nodig is. Hij of zij zoekt samen met u naar de oorzaak van uw probleem. En naar een goede oplossing. Soms schakelt de maatschappelijk werker ook uw gemeente in. Of ouderenzorg, de GGD, de politie of een onderwijsinstelling.

  • Heeft u meer hulp nodig? Dan verwijst de maatschappelijk werker u misschien door naar gespecialiseerde hulp. Bijvoorbeeld naar een GGZ-instelling

Aanmelden

De meeste organisaties voor maatschappelijk werk hebben een spreekuur. U kunt gratis naar dit spreekuur toe. U kunt ook een afspraak maken. Voor noodgevallen is het maatschappelijk werk dag en nacht bereikbaar.

Meer weten?

 

Betrouwbare informatie

Deze informatie komt uit Regelhulp, een betrouwbare informatiebron van de overheid.

Meer weten?

Hulp op Texel

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties