Sport & Activiteiten icoon

Sport & Activiteiten

Texel heeft tal van sportfaciliteiten voor Texelaars en toeristen. Niet alleen op het gebied van accommodaties, ook qua natuurlijke mogelijkheden bieden het strand, de duinen en het bos voor sportliefhebbers van alle niveaus een inspirerende en uitdagende omgeving om lekker te bewegen. Zo is er bijvoorbeeld een mountainbikepad van 100 kilometer. 

De eilandbewoners kunnen kiezen uit vele verenigingen die een breed aanbod van sporten bestrijken. Ook voor bezoekers van het eiland zijn er uitgebreide faciliteiten. De prachtige natuur en de accommodaties bieden mogelijkheden voor individuele sportliefhebbers, sportverenigingen of topsportteams om trainingskampen op Texel te houden.

Nieuws & Activiteiten

Texel kent al bijna vijftig jaar zijn eigen zwemvereniging: ZPC TX ’71. Deze vereniging verzorgt zwemlessen voor kinderen en volwassenen die reeds in het bezit zijn van de diploma’s A en B. Er kan worden getraind voor het C-diploma en voor Zwemvaardigheid 1, 2 en 3. Daarnaast wordt geoefend voor snorkelbrevetten en survivallen. Tot slot kent de vereniging ook een enthousiaste groep die in open water zwemt. Dat laatste gebeurt in de Waddenzee (achter diek). De lessen worden verzorgd in openluchtzwembad De Molenkoog en ’s winters in het overdekte zwemparadijs Calluna. In De Molenkoog kunnen zowel kinderen als volwassenen terecht op woensdagavond en zaterdag. ’s Winters kunnen volwassenen in Calluna zwemmen op maandag en zaterdag; de jeugd alleen op zaterdag.