Gezond of ziek

Er is veel bekend over ziektes en gezondheid, maar wat is betrouwbare informatie? Hoe meer we van gezondheid af weten, hoe meer we het in de praktijk kunnen brengen.

  • Op thuisarts.nl staat praktische informatie van uw huisarts over ziektes en gezondheid. Er zijn tips om gezond te blijven, om zelf klachten aan te pakken en om uw bezoek aan de huisarts voor te bereiden. Verder bevat de website informatie over eetstoornissen, slikproblemen, hyperventilatie, overgang, incontinentie en andere lichamelijke ongemakken.

Wat kunt je zelf doen?

  • volg een EHBO-cursus, dan leer je hoe je eerste hulp moet verlenen in allerlei situaties.
  • Met de EHBO-app van het Rodekruis heb je alle EHBO-instructies altijd op zak. Van brandwond tot vergiftiging en van bewusteloosheid tot een kneuzing.  In een noodsituatie geeft de app ook gesproken instructies.
  • De reanimatie App van de Hartstichting bevat meerdere oefeningen, een kennisquiz en veel informatie over reanimeren en een hartstilstand.

Hulp op Texel

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties